-
Musíme to odpíliť! Takto končí vinič so zlatým žltnutím

Zlaté Žltnutie a Stolbur: Expertná Výzva a Stratégia pre Vinohradnícky Rok 2026 I. Úvod: Kríza, Ktorá Mení Kalendár Vinohradníka Vinohradnícky rok 2025 je za nami a hoci som bol spokojný s množstvom aj kvalitou úrody, v porovnaní s minulými rokmi musím začať pracovať vo svojej vinici omnoho skôr. Tento predčasný nástup do jarných prác je…
-
Mladé vína Topoľčianky 2025

Ochutnávka mladých vín v Topoľčiankach: Ročník 2025 nesklamal a má obrovský potenciál Deň mladých vín, symbol vinárskej jesene V novembri, v čase, ktorý vinári považujú za veľmi sviatočný, sa v jednom z najväčších vinárskych podnikov na Slovensku, vo Vinárskych závodoch Topoľčianky, konala očakávaná ochutnávka mladých vín. Ing. Peter Porubský, ktorý pôsobí vo vinárstve ako profesionál…
-
Filtrácia a krášlenie vína 2025

Zdravím drobných a malých vinohradníkov a vinárov. Vinohradnícky rok 2025 máme za sebou. Väčšina z nás je po ňom výrazne znepokojená s tým, že počas tohto roku sa nám v našich viniciach rozšírili fytoplazmové ochorenia, a to zlaté žltnutie viniča a stollbur. Tomuto problému sa už venujú odborníci na rôznych úrovniach a rozhodujúce bude, ako…
1
/
16
Mladé vína Topoľčianky 2025
Musíme to odpíliť! Takto končí vinič so zlatým žltnutím
Filtrácia a krášlenie vína 2025
Čírenie vína 2025
Ekologická Ochrana Viniča, diskusia vo vinohrade s expertmi
Fyloxéra, keď pandémia zmenila svet vína
Od muštu k mladému vínu
Oberačka 2025
Termín zberu hrozna, hygiena a spracovanie hrozna
Ako ochrániť vinohrad proti zlatému žltnutiu, fytoplazme či iným chorobám vo vinárstve VELKEER
1
/
16


Odoberať