-
Filtrácia a krášlenie vína 2025

Zdravím drobných a malých vinohradníkov a vinárov. Vinohradnícky rok 2025 máme za sebou. Väčšina z nás je po ňom výrazne znepokojená s tým, že počas tohto roku sa nám v našich viniciach rozšírili fytoplazmové ochorenia, a to zlaté žltnutie viniča a stollbur. Tomuto problému sa už venujú odborníci na rôznych úrovniach a rozhodujúce bude, ako…
-
Čírenie vína

Čírenie vína: Prehľad technologických postupov po fermentácii Tohtoročná kampaň 2025 je u nás malovinárov väčšinou už v záverečnej fáze. Bola to kampaň s normálnym začiatkom zberu hrozna, ktorý u mňa prebehol 6.9.2025, na rozdiel od roka 2024 (24.8.2024) či 2023 (15.9.2023). Bola to pomerne náročná kampaň. Počas záverečného dozrievania hrozna, konkrétne od 15.8.2025 do 30.9.2025,…
-
Zlaté žltnutie viniča – kalamita pre vinohradníkov

Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky nás požiadal o zverejnenie tejto urgentnej správy: V posledných týždňoch sa naprieč vinohradníckymi regiónmi zreteľne zvýšila pozornosť karanténnej chorobe – zlaté žltnutie viniča. Šírenie je rýchle a rozsiahle, príznakové porasty sú hlásené takmer zo všetkých oblastí, čo podčiarkuje vysoký potenciál škodlivosti a riziko hospodárskych strát. Neriešenie napadnutia sebou nesie…
1
/
16
Filtrácia a krášlenie vína 2025
Čírenie vína 2025
Ekologická Ochrana Viniča, diskusia vo vinohrade s expertmi
Fyloxéra, keď pandémia zmenila svet vína
Od muštu k mladému vínu
Oberačka 2025
Termín zberu hrozna, hygiena a spracovanie hrozna
Ako ochrániť vinohrad proti zlatému žltnutiu, fytoplazme či iným chorobám vo vinárstve VELKEER
Červené víno a jablčno-mliečna fermentácia
Ako na ekologickú ochranu viniča?, Vinárstvo P&P Súdovce
1
/
16


Odoberať