Last seen:
@t-zalud mne aj tohto roku stačila sira cez 50 mg na liter na zastavenie kvasenia. Je pravdou ze niektoré kvasinky sa ťažšie zastavujú a treba síru vy...
Áno to čo navrhujete bude určite stacit . Dôležité je to pretočenie vína cez plátkovu siru a aj to schladenie. Ak by ste mali po pretočení cez platkov...
znovurozbehnutie fermentacie nedoporučujem, vino by sa muselo odsirit na cca 20 - 25 mg/lit voľnej síry, ohriat a udržiavať na cca 20 stupňov celzia. ...
Neodporúčam spontannu jablno-mliecnu fermentaciu. Viac informácií nájdete tu v clanku o jablno-mliecnej fermentacii.
V mušte by bolo potrebne znížiť hodnotu pH s kyselinou vínnou a to s 1.5 g/lit. Hodnota pH by mala klesnúť o cca 0.2. Hodnota pH počas fermentacie s...
@anton-mraz pri tak vysokom pH, by som určite pred fermentaciou pH upravil minimálne s jedným gramom kyseliny vínnej na liter a až 1.5 gramom na liter...
@dakud ja by som počkal do skončenia fermentacie a potom by som vina spojil do jednej nádoby.
Ste odvážni vinari ze robíte odkalenie pomocou enzýmu. Tu sa najčastejšie urobí taka chyba, ze mušt velmi odkalia, je úplne číry a to nie je dobre. Mu...
ak mate mušt odkaleny od kalov, odkaleny mušt mozete zakvasit s kvasinkami a pridat vyzivu a zahajit fermentaciu
Áno na hrozne sa vytvárajú už cibéby. Technologia vyroby vin s pouzitim cibeb je trichu iná. Treba si pozrieť technologiu vyroby tokajskych vin alebo ...
Nie, to by bolo náročné aj keby som bol pri nej.
Mušt môžete odsírit pomocou peroxidu vodíka. Napíšte mi objem vášho muštu, ktorý chcete odsíriť a aké množstvo voľnej síry ste namerali. Vypočítam Vám...
Akonáhle mušt odkalíte, odoberáte z neho časť živín a veľké množstvo pôvodných kvasiniek. Ak by ste po odkalení nepridali do muštu čisté kultúry kvasi...
Cukrovital K 400 je výrobcom odporúčané použiť 3 - 6 týždňov pred zberom hrozna. To preto aby podporil cukornatost hrozna a aj vyzretie dreva. Agrovit...
Viacerí vinohradníci u nás používajú akumulátorové postrekovače a sú s nimi spokojní. Akú presne značku odporúčajú, to už je otázka na komunitu vinohr...