Peter Porubsky
Peter Porubsky
@peter-porubsky
Eminent Member
Prihlásený:
Last seen:
Témy: 0 / Odpovede: 30
Odpovedať
RE: Zastavenie kvasenia áno alebo nie?

@t-zalud mne aj tohto roku stačila sira cez 50 mg na liter na zastavenie kvasenia. Je pravdou ze niektoré kvasinky sa ťažšie zastavujú a treba síru vy...

pred 3 dni
Fórum
Odpovedať
RE: Zastavenie kvasenia áno alebo nie?

Áno to čo navrhujete bude určite stacit . Dôležité je to pretočenie vína cez plátkovu siru a aj to schladenie. Ak by ste mali po pretočení cez platkov...

pred 1 týždeň
Fórum
Odpovedať
RE: Opätovne rozbehnutie fermentacie

znovurozbehnutie fermentacie nedoporučujem, vino by sa muselo odsirit na cca 20 - 25 mg/lit voľnej síry, ohriat a udržiavať na cca 20 stupňov celzia. ...

pred 1 týždeň
Fórum
Odpovedať
RE: Jablčno-mliečna fermentácia červených vín

Neodporúčam spontannu jablno-mliecnu fermentaciu. Viac informácií nájdete tu v clanku o jablno-mliecnej fermentacii.

pred 2 týždne
Fórum
Odpovedať
RE: Hodnoty PH

V mušte by bolo potrebne znížiť hodnotu pH s kyselinou vínnou a to s 1.5 g/lit. Hodnota pH by mala klesnúť o cca 0.2. Hodnota pH počas fermentacie s...

pred 3 týždne
Fórum
Odpovedať
RE: Je potrebná úprava Ph?

@anton-mraz pri tak vysokom pH, by som určite pred fermentaciou pH upravil minimálne s jedným gramom kyseliny vínnej na liter a až 1.5 gramom na liter...

pred 4 týždne
Fórum
Odpovedať
RE: Víno začalo kvasiť

@dakud ja by som počkal do skončenia fermentacie a potom by som vina spojil do jednej nádoby.

pred 4 týždne
Fórum
Odpovedať
RE: Odkalovanie vina enzýmom

Ste odvážni vinari ze robíte odkalenie pomocou enzýmu. Tu sa najčastejšie urobí taka chyba, ze mušt velmi odkalia, je úplne číry a to nie je dobre. Mu...

pred 4 týždne
Fórum
Odpovedať
RE: Odkalovanie vina enzýmom

ak mate mušt odkaleny od kalov, odkaleny mušt mozete zakvasit s kvasinkami a pridat vyzivu a zahajit fermentaciu

pred 4 týždne
Fórum
Odpovedať
RE: Môžu to byť cibéby?

Áno na hrozne sa vytvárajú už cibéby. Technologia vyroby vin s pouzitim cibeb je trichu iná. Treba si pozrieť technologiu vyroby tokajskych vin alebo ...

pred 1 mesiac
Fórum
Odpovedať
RE: Odroda ?

Nie, to by bolo náročné aj keby som bol pri nej.

pred 1 mesiac
Fórum
Odpovedať
RE: Presírený mušt

Mušt môžete odsírit pomocou peroxidu vodíka. Napíšte mi objem vášho muštu, ktorý chcete odsíriť a aké množstvo voľnej síry ste namerali. Vypočítam Vám...

pred 1 mesiac
Fórum
Odpovedať
RE: Odkalnie muštu

Akonáhle mušt odkalíte, odoberáte z neho časť živín a veľké množstvo pôvodných kvasiniek. Ak by ste po odkalení nepridali do muštu čisté kultúry kvasi...

pred 1 mesiac
Fórum
Odpovedať
RE: Cukrovital K4000

Cukrovital K 400 je výrobcom odporúčané použiť 3 - 6 týždňov pred zberom hrozna. To preto aby podporil cukornatost hrozna a aj vyzretie dreva. Agrovit...

pred 2 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Mechanický vs. Akumulátorový postrekovač

Viacerí vinohradníci u nás používajú akumulátorové postrekovače a sú s nimi spokojní. Akú presne značku odporúčajú, to už je otázka na komunitu vinohr...

pred 3 mesiace
Stránka 1 / 2