Skrútené listy vini...

Upozornenia
Vymazať všetko

Skrútené listy viniča

4 Príspevkov
2 Užívatelia
0 Reactions
167 Zobrazení
(@kvako)
Mladý výhonok
Online: 2 roky
Príspevkov: 11
Zakladateľ témy o   [#197]

Dobrý deň prajem P Porubsky

viete mi poradiť čo sa deje s listami na mojom stolovom viniči, rôzne odrody.

vid obrazok

20260509 122503 a

ďakujem                                   

Citát
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Skúsený vinohradník
Príspevkov: 98

Podľa mňa sa jedná o roztoča halkovca viničového, ktorý spôsobuje t.z. kučeravosť listov.
Neviem či ste striekali na drevo Sulkou a s Thiovitom jet pred rašením viniča tak ako som doporučoval.
Tieto postreky roztoče ničia.

OdpovedaťCitát
(@kvako)
Mladý výhonok
Príspevkov: 11
Zakladateľ témy o  

so Sulkou ano ale thiovitom nie, co ma velmi stve, pretoze v case zaciatku pucania bolo u nas (Hamuliakovo, pri Bratislave) nepriaznive pocasie, kazdy den som dufal ze sa umudri, ale bohuzial, nevyslo to, takze po sulke som striekal az fazu 3-5 listkov, kumulus wg, nisorun 10WP, profiler wg, exirel, zmacadlo silrerstar + hnojivo humix bor. Ked so zistil krutenie listov, strekol som to thiovitjet+karate zeon, to je posledny postrek. Snad som nieco nepokazil, co s tymi pokrutenymi  listami, mozem ich otrhat? a necham ta tom odtrhnutom mieste zalistok (ako nahradu za odtrhnuty list) a zalistok po case zakratim, alebo co by ste mi poradil?

dakujem vopred

OdpovedaťCitát
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Skúsený vinohradník
Príspevkov: 98

@kvako Nepokazili ste nič podľa mňa. Len ste použili nevhodne Profiler, Exirel a listové hnojivo Humix Bór. Ostatné boli použité vhodne, hlavne Nissorun a Karate Zeon. Listy samé zaschnú a odpadnú. Ak ich otrháte a nie je ich príliš veľa, nič sa nestane.

OdpovedaťCitát
Zdieľajte: