Naposledy videný:
Na odsirenie 13 litrov muštu na cca 24mg na liter treba pridať do muštu 6,0 ml 3% peroxidu vodíka. Dostať ho kúpiť v lekárni.
Ja po čírení vína používam na filtráciu filtračné dosky Hobra s označením S-10N, ktoré sú určené výrobcom na jemnú leštiacu filtráciu. Ak víno použije...
@erika ak si neviete zmerat obsah volnej siry vo vine, skuste vyhladat vinara vo vasom okoli, ktory vam siru zmera. Ak by ste sa tomu chceli venovat i...
@erika Áno dá sa to zachrániť. Len treba odmerať voľnú síru, objem vína a síru znížiť pomocou peroxidu vodíka. Ten dostať kúpiť v lekárni. Viem vám vy...
Dôvodom nerozbehnutia fermentácie býva najčastejšie nízka teplota muštu a prostredia, mala by byť aspoň 18 - 22 stupňov.Druhým dôvodom býva vysoká voľ...
Dobrý deň, na váš podnet sme si zakúpili daný hustomer a urobili porovnanie hustomerov. Hustomer, ktorý máme na eshope, tento: , má rozsah 980 až 1...
Ak dodržíte to čo predpisuje výrobca baktérií jmf tak určite budú fungovať dobre. Je viacero typov baktérií od rôznych výrobcov.Dôležitá je teplota, v...
Ja som za pridavanie bakterii jmf po skončení fermentacie. Dajte si pozor na teplotu, aby vám neklesla počas jmf pod 18.0 stupňov, co by mohlo jmf z...
@valek-miroslav74 síru môžete dať aj prvú. Ale ten pH meter si okalibrujte. Autokalibracia neznamena, ze sa nakalibruje sam od seba, ale ze rozpozna r...
Síra neovplyvňuje účinok enzýmu. Účinok enzýmu ovplyvňuje vysoká a nízka hodnota pH. Preto treba hodnotu pH rmutu upraviť na cca 3.4.Chcem len podotkn...
@wardarya06 Podľa mňa na obrázkoch označených pleseň sivá a múčnatka? Sa jedná o múčnatku. Na obrázku s označením peronospóra, je to peronospóra. Ak s...
Cukrovital K 400 som vo vinohrade použil vo viacerých rokoch, hlavne vtedy keď boli nižšie cukornatosti a vyššia úroda. Doporučujem ho použiť len jede...
@klaudiakov jedine čo teraz už bude pri dozrievaní hrozna ohrozovať jeho kvalitu sú hniloby. Preto ak ošetríte hrozno tak len prípravkom Scala, ešte l...
@klaudiakov Podľa obrázku som uvažoval o dvoch možnostiach. Prvá možnosť spála viniča od slnečného žiarenia. Poškodené bobuľe by mali postupne zaschnú...
