Peter Porubsky
Peter Porubsky
@peter-porubsky
Eminent Member
Prihlásený:
Last seen:
Témy: 0 / Odpovede: 35
Odpovedať
RE: Opätovne rozbehnutie fermentacie

@anka Znovu rozbehnúť kvasenie vo vine je niekedy nemožné, alebo dosť náročné . Tri z piatych predpokladov ste splnili: Teplota - 20 -24 stupňov. ...

pred 5 dní
Fórum
Odpovedať
RE: Čírenie ružových vín

@novotny-bono neuvádzate ci ste už vino čirili? Ak nie tak už pri cireni treba sa zamerať na odstránenie horkých látok napriklad použitím erbigelu s k...

pred 2 týždne
Fórum
Odpovedať
RE: Čírenie ružových vín

Doporučujem použiť na čírenie ružových vín trojkombináciu, bud tú ktorú uvádzate, alebo keď je vino viac horké, nahradiť vinogel s erbigelom. Ja so...

pred 4 týždne
Fórum
Odpovedať
RE: výsadba štepov

Sú rôzne názory, ja som zástancom výsadby stepov na jar a aj v roku 2025 sa chystám dosadit 100 ks Muller Thurgau. Preto radšej sadím na jar, ze celý ...

pred 1 mesiac
Fórum
Odpovedať
RE: Odkalnie muštu

Podľa obrázka to vyzerá, že z kvasiacej fľaše boli vytlačené kvasinky, pena kvasiniek, mate ju veľmi naplnenú. Počas fermentacie musite nechat aspon 1...

pred 1 mesiac
Fórum
Odpovedať
RE: Zastavenie kvasenia áno alebo nie?

@t-zalud mne aj tohto roku stačila sira cez 50 mg na liter na zastavenie kvasenia. Je pravdou ze niektoré kvasinky sa ťažšie zastavujú a treba síru vy...

pred 2 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Zastavenie kvasenia áno alebo nie?

Áno to čo navrhujete bude určite stacit . Dôležité je to pretočenie vína cez plátkovu siru a aj to schladenie. Ak by ste mali po pretočení cez platkov...

pred 2 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Opätovne rozbehnutie fermentacie

znovurozbehnutie fermentacie nedoporučujem, vino by sa muselo odsirit na cca 20 - 25 mg/lit voľnej síry, ohriat a udržiavať na cca 20 stupňov celzia. ...

pred 2 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Jablčno-mliečna fermentácia červených vín

Neodporúčam spontannu jablno-mliecnu fermentaciu. Viac informácií nájdete tu v clanku o jablno-mliecnej fermentacii.

pred 2 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Hodnoty PH

V mušte by bolo potrebne znížiť hodnotu pH s kyselinou vínnou a to s 1.5 g/lit. Hodnota pH by mala klesnúť o cca 0.2. Hodnota pH počas fermentacie s...

pred 2 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Je potrebná úprava Ph?

@anton-mraz pri tak vysokom pH, by som určite pred fermentaciou pH upravil minimálne s jedným gramom kyseliny vínnej na liter a až 1.5 gramom na liter...

pred 2 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Víno začalo kvasiť

@dakud ja by som počkal do skončenia fermentacie a potom by som vina spojil do jednej nádoby.

pred 2 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Odkalovanie vina enzýmom

Ste odvážni vinari ze robíte odkalenie pomocou enzýmu. Tu sa najčastejšie urobí taka chyba, ze mušt velmi odkalia, je úplne číry a to nie je dobre. Mu...

pred 3 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Odkalovanie vina enzýmom

ak mate mušt odkaleny od kalov, odkaleny mušt mozete zakvasit s kvasinkami a pridat vyzivu a zahajit fermentaciu

pred 3 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Môžu to byť cibéby?

Áno na hrozne sa vytvárajú už cibéby. Technologia vyroby vin s pouzitim cibeb je trichu iná. Treba si pozrieť technologiu vyroby tokajskych vin alebo ...

pred 3 mesiace
Fórum
Stránka 1 / 3