Last seen:
@anka Znovu rozbehnúť kvasenie vo vine je niekedy nemožné, alebo dosť náročné . Tri z piatych predpokladov ste splnili: Teplota - 20 -24 stupňov. ...
@novotny-bono neuvádzate ci ste už vino čirili? Ak nie tak už pri cireni treba sa zamerať na odstránenie horkých látok napriklad použitím erbigelu s k...
Doporučujem použiť na čírenie ružových vín trojkombináciu, bud tú ktorú uvádzate, alebo keď je vino viac horké, nahradiť vinogel s erbigelom. Ja so...
Sú rôzne názory, ja som zástancom výsadby stepov na jar a aj v roku 2025 sa chystám dosadit 100 ks Muller Thurgau. Preto radšej sadím na jar, ze celý ...
Podľa obrázka to vyzerá, že z kvasiacej fľaše boli vytlačené kvasinky, pena kvasiniek, mate ju veľmi naplnenú. Počas fermentacie musite nechat aspon 1...
@t-zalud mne aj tohto roku stačila sira cez 50 mg na liter na zastavenie kvasenia. Je pravdou ze niektoré kvasinky sa ťažšie zastavujú a treba síru vy...
Áno to čo navrhujete bude určite stacit . Dôležité je to pretočenie vína cez plátkovu siru a aj to schladenie. Ak by ste mali po pretočení cez platkov...
znovurozbehnutie fermentacie nedoporučujem, vino by sa muselo odsirit na cca 20 - 25 mg/lit voľnej síry, ohriat a udržiavať na cca 20 stupňov celzia. ...
Neodporúčam spontannu jablno-mliecnu fermentaciu. Viac informácií nájdete tu v clanku o jablno-mliecnej fermentacii.
V mušte by bolo potrebne znížiť hodnotu pH s kyselinou vínnou a to s 1.5 g/lit. Hodnota pH by mala klesnúť o cca 0.2. Hodnota pH počas fermentacie s...
@anton-mraz pri tak vysokom pH, by som určite pred fermentaciou pH upravil minimálne s jedným gramom kyseliny vínnej na liter a až 1.5 gramom na liter...
@dakud ja by som počkal do skončenia fermentacie a potom by som vina spojil do jednej nádoby.
Ste odvážni vinari ze robíte odkalenie pomocou enzýmu. Tu sa najčastejšie urobí taka chyba, ze mušt velmi odkalia, je úplne číry a to nie je dobre. Mu...
ak mate mušt odkaleny od kalov, odkaleny mušt mozete zakvasit s kvasinkami a pridat vyzivu a zahajit fermentaciu
Áno na hrozne sa vytvárajú už cibéby. Technologia vyroby vin s pouzitim cibeb je trichu iná. Treba si pozrieť technologiu vyroby tokajskych vin alebo ...