Peter Porubsky
Peter Porubsky
@peter-porubsky
Vinársky učeň
Prihlásený:
Naposledy videný:
Témy: 1 / Odpovede: 84
Odpovedať
RE: JMF

@jarino pridanie baktérií na JMF je treba robiť na základe doporučenia výrobcu baktérií. Som zástancom pridania baktérií JMF hneď po skončení kvasného...

21 hodín pred
Fórum
Odpovedať
RE: Pozdě zastavená fermentace vína - vysoký obsah alkoholu

Nepoznám, pre malovinára, dostupný spôsob ako odstrániť z vína vysoký alkohol bez toho, aby to bol výrazný zásah do daného vina. Jedine rez s iným vín...

3 týždne pred
Fórum
Odpovedať
RE: Je to pleseň?

@erika mušt treba s hadičkou stiahnuť do vedier, tak aby pleseň zostala vo fľaši. Fľašu potom treba umyť a mušt naliať späť do fľaši. Pridať čistú kul...

3 týždne pred
Fórum
Odpovedať
RE: Je to pleseň?

Na odsirenie 13 litrov muštu na cca 24mg na liter treba pridať do muštu 6,0 ml 3% peroxidu vodíka. Dostať ho kúpiť v lekárni.

1 mesiac pred
Fórum
Odpovedať
RE: Filtrácia mladého vína

Ja po čírení vína používam na filtráciu filtračné dosky Hobra s označením S-10N, ktoré sú určené výrobcom na jemnú leštiacu filtráciu. Ak víno použije...

1 mesiac pred
Fórum
Odpovedať
RE: Je to pleseň?

@erika ak si neviete zmerat obsah volnej siry vo vine, skuste vyhladat vinara vo vasom okoli, ktory vam siru zmera. Ak by ste sa tomu chceli venovat i...

1 mesiac pred
Fórum
Odpovedať
RE: Je to pleseň?

@erika Áno dá sa to zachrániť. Len treba odmerať voľnú síru, objem vína a síru znížiť pomocou peroxidu vodíka. Ten dostať kúpiť v lekárni. Viem vám vy...

1 mesiac pred
Fórum
Odpovedať
RE: Je to pleseň?

Dôvodom nerozbehnutia fermentácie býva najčastejšie nízka teplota muštu a prostredia, mala by byť aspoň 18 - 22 stupňov.Druhým dôvodom býva vysoká voľ...

1 mesiac pred
Fórum
Odpovedať
RE: hustomer rozdiely

Dobrý deň, na váš podnet sme si zakúpili daný hustomer a urobili porovnanie hustomerov. Hustomer, ktorý máme na eshope, tento: , má rozsah 980 až 1...

2 mesiace pred
Fórum
Odpovedať
RE: JMF

Ak dodržíte to čo predpisuje výrobca baktérií jmf tak určite budú fungovať dobre. Je viacero typov baktérií od rôznych výrobcov.Dôležitá je teplota, v...

2 mesiace pred
Fórum
Odpovedať
RE: JMF

Ja som za pridavanie bakterii jmf po skončení fermentacie. Dajte si pozor na teplotu, aby vám neklesla počas jmf pod 18.0 stupňov, co by mohlo jmf z...

2 mesiace pred
Fórum
Odpovedať
RE: Enzym na vylisnost a arómu

@valek-miroslav74 síru môžete dať aj prvú. Ale ten pH meter si okalibrujte. Autokalibracia neznamena, ze sa nakalibruje sam od seba, ale ze rozpozna r...

4 mesiace pred
Fórum
Odpovedať
RE: Enzym na vylisnost a arómu

Síra neovplyvňuje účinok enzýmu. Účinok enzýmu ovplyvňuje vysoká a nízka hodnota pH. Preto treba hodnotu pH rmutu upraviť na cca 3.4.Chcem len podotkn...

4 mesiace pred
Fórum
Téma
Fórum
Odpovede: 2
Zobrazenia: 501
Odpovedať
RE: Pleseň, múčnatka či peronospóra?

@wardarya06 Podľa mňa na obrázkoch označených pleseň sivá a múčnatka? Sa jedná o múčnatku. Na obrázku s označením peronospóra, je to peronospóra. Ak s...

4 mesiace pred
Stránka 1 / 6