Dosladzovanie vína
Quote from Peter Porubský on ,Otázka, ktorú sme dostali:
Dobrý deň p. Ing. Porubský,
Ako je to s dosladzovaním vína?
Mám ,,Frankovku" a momentálne som sa vrátil z pivnice, víno má PH 3,5 a voľná síra 40mg/l, k zvyškovému cukru som sa nedostal, avšak moje ,,ženy" by chceli vínko sladšie (aspoň 20l).
Je nejaký u Vás odskúšaný koncentrát na dosladzovanie?
Podotýkam, že študujem Vaše, aj iné články, ale prax nemám.Ďakujem
Otázka, ktorú sme dostali:
Dobrý deň p. Ing. Porubský,
Ako je to s dosladzovaním vína?
Mám ,,Frankovku" a momentálne som sa vrátil z pivnice, víno má PH 3,5 a voľná síra 40mg/l, k zvyškovému cukru som sa nedostal, avšak moje ,,ženy" by chceli vínko sladšie (aspoň 20l).
Je nejaký u Vás odskúšaný koncentrát na dosladzovanie?
Podotýkam, že študujem Vaše, aj iné články, ale prax nemám.Ďakujem
Quote from Peter Porubský on ,Dobrý deň
Ak už je víno prekvasené do sucha, existuje už len možnosť dosladenia vína pomocou buď klasického cukru, čiže ak chcete 20g/lit. tak treba dať 20 g cukru na liter vína, alebo pomocou rektifikovaného muštu, tu jeden liter obsahuje cca 650 g/liter muštu cukru. Potom si to treba prepočítať na celý objem dosladzovaného vína. Pri dosladení vína doporučujem pridať aj Vinosorb neu, konzervačné činidlo, ktoré zabráni druhotnému rozkvaseniu vína na 4 - 6 mesiacov.
Dobrý deň