PVPP je nerozpustný polyvinylpolypyrolidón na odstraňovanie fenolových zlúčenín a produktov ich oxidácie z vína a muštov.
Účel použitia:
→ Eliminácia prebytočných fenolov
→ Harmonizácia aróm
→ Preventívne a liečebné ošetrenie oxidácie vína
→ Zníženie intenzity farby bielych a ružových vín
Produkt je v súlade s nariadením Európskej komisie č. 934/2019 o vinárskych postupoch. Užívateľ musí zabezpečiť súlad s národnými predpismi. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.
Dávkovanie a aplikácia:
V závislosti od zamýšľaného účinku sa odporúča určiť požadované množstvo prípravku Erbslöh PVPP pomocou predbežného testu. Číriaci účinok závisí od pH, teploty a zákalu nápoja, ktorý sa má ošetriť.
Orientačné hodnoty dávkovania:
Preventívne ošetrenie vína/muštu 15 – 40 g/100 L
Stredne naoxidované a zostarnuté vína 30 – 70 g/100 L
Silne zoxidované vína do 80 g/100 L
Maximálna povolená dávka 80 g/100 L
Ak maximálna prípustná dávka (80 g / 100 l) nie je dostatočná pre vysoko oxidované a staršie vína, môže sa odporučiť dodatočná aplikácia Granucol® GE, Granucol® FA, alebo Kal-Casin. Kombinácia rôznych adsorpčných základných látok má vo výsledku čírenia tak lepší výsledok. Erbslöh PVPP je možné kombinovať pri čírení aj s prípravkami: Vinogel CF, Hausenpaste, Gerbinol® CF či LittoFresh® Origin. Ak je aplikácia Erbslöh PVPP spojená v kombinácií s iným prípravkom, Erbslöh PVPP sa dávkuje približne 2 hodiny pred pridaním zvyšných číriacich prípravkov. Účinnosť prípravku Erbslöh PVPP V sa zvýši napučaním vo vode po dobu 20-30 minút a potom sa aplikuje do celého objemu vína/muštu a dôkladne sa v ňom premieša. Suspenzia sa pripravuje rozmiešaním v 10-násobnom množstve vody. Oddelenie muštu/vína od kalov sa potom musí vykonať do 2 dní. V prípade ošetrovania zoxidovaných vín sa uistite, že je vo víne dostatok voľného SO2.
Skladovanie:
Skladovať na suchom mieste bez zápachov. Otvorené balenia po odobratí materiálu ihneď uzavrieť.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.