Upozornenia
Vyčistiť všetko
Výroba vína
6
Príspevky
3
Užívatelia
0
Reactions
121
Zobrazenia
Topic starter
Dobrý deň. Chcel by som Vás požiadať o Vašu odbornú radu, lebo som mladý vinár a veľa vecí sa ešte iba učím. Tento víkend som oberal.
Pesecká leánka mala cukor 24,4 a Ph 3,45 (nemám nakalibrovaný ph meter) a kyselinky cez reagent boli cca 4,8 - 5.
Veltlín mal cukor 22,7 a Ph 3,47 a kyselinky cez reagent boli cca 4,8 - 5.
Následne som odkalil mušt a v nedeľu som už dal aj kvasinky.
Následne v pondelok som si dal spraviť rozbor a výsledky ma prekvapili (v prílohe)
Preto by som sa Vás chcel opýtať na Váš názor a poprosiť o radu ako by som mal ďalej postupovať?
Nemal by som upraviť to ph, lebo som u Vás čítal, že vyššie ph je horšie pre víno.
Tiež sa chcem opýtať či mi za deň mohol takto klesnúť cukor.
Ďakujem Vám veľmi pekne za pomoc.
S pozdravom
Mráz
Technicka poznamka: nakolko je to vas prvy komentar na fore, nemohli ste vlozit prilohu (ochrana pred spamom), az od druheho komentara. Pridajte dalsi komentar s prilohou prosim.
Topic starter
Dobrý deň.
Ďakujem za upozornenie, ja som myslel, že iba nevidím prílohu. Prikladám prílohu k tomuto príspevku.
Mráz
Topic starter
Asi robím niečo zle, tú prílohu mi nezobralo ani pri 2. príspevku.
@anton-mraz pri tak vysokom pH, by som určite pred fermentaciou pH upravil minimálne s jedným gramom kyseliny vínnej na liter a až 1.5 gramom na liter.
@anton-mraz má príloha viac ako 9MB? Skúste ešte posledný krát a ak to nepôjde, pošlite nám to do emailu.