Last seen:
Áno na hrozne sa vytvárajú už cibéby. Technologia vyroby vin s pouzitim cibeb je trichu iná. Treba si pozrieť technologiu vyroby tokajskych vin alebo ...
Nie, to by bolo náročné aj keby som bol pri nej.
Mušt môžete odsírit pomocou peroxidu vodíka. Napíšte mi objem vášho muštu, ktorý chcete odsíriť a aké množstvo voľnej síry ste namerali. Vypočítam Vám...
Akonáhle mušt odkalíte, odoberáte z neho časť živín a veľké množstvo pôvodných kvasiniek. Ak by ste po odkalení nepridali do muštu čisté kultúry kvasi...
Cukrovital K 400 je výrobcom odporúčané použiť 3 - 6 týždňov pred zberom hrozna. To preto aby podporil cukornatost hrozna a aj vyzretie dreva. Agrovit...
Viacerí vinohradníci u nás používajú akumulátorové postrekovače a sú s nimi spokojní. Akú presne značku odporúčajú, to už je otázka na komunitu vinohr...
Všetky vaše otázky som v minulosti vo svojich príspevkoch zodpovedal. Je to pomerne rozsiahla záležitosť. Ale aspoň niečo spomeniem. Hodnota pH pred k...
No podľa mňa sa jedná o úpal od slnka. Strapce sú vystavené slnečnému žiareniu a vysokým teplotám a potom sa na bobuliach objavujú takéto spáleniny a ...
Neobťažujete, toto je fórum pre všetkých vinohradníkov a vinárov, buď Vám odpoviem ja, ale pokojne sa môže zapojiť do diskusie aj niekto iný a povedať...
Dobrý deň Vyzerá to na začínajúcu chlorózu viniča. Viac informácií nájdete tu:/p>
Dobrý deň, vyzerá to ako skôr zastavená peronospóra.
Áno pri uvedených postrekoch stačí aby nepršalo po postreku cca 5 hodín.
Áno môže to byť nadmernými zrážkami, ale to by sa neprejavilo za jeden alebo dva dni. Skôr si myslím, že ste aj vy mali trocha ľadovca vo vinici.
Uschnuté strapce vyzerajú ako keby počas kvetu boli zasiahnuté peronospórou, preto usychajú celé alebo ich časti.
Nepoznám takú chorobu. Ale mne to pripadá ako by to bolo zo šúchania sa uvedených letorastov o drôt alebo kolík, čiže mechanické poškodenie.