Peter Porubsky
Peter Porubsky
@peter-porubsky
Vinársky učeň
Prihlásený:
Naposledy videný:
Témy: 0 / Odpovede: 58
Odpovedať
RE: Profiler a Vivando

@wardarya06 postreky Vivando a Profiler sa prvýkrát použijú pred kvetom hrozna. Na postrek, keď budú 3-5 lístkov doporučujem použiť Kumulus + Folpan a...

3 mesiace pred
Odpovedať
RE: letorasty

V tomto štádiu pučania, ešte z púčikmi nič nerobte. Letorasty budeme korigovať keď budú mať cca 3-5 lístkov.

3 mesiace pred
Odpovedať
RE: výsadba štepov

@kopas ja viem, že sa tak ma štep sadit pri strmšom svahu, šikmo oproti svahu s miernym uhlom. Iný presný dôvod nepoznám. Možno niekto z našej skupiny...

3 mesiace pred
Odpovedať
RE: Cabrio-Top a rezistencia

@wardarya06 Odporucam si pozrieť video z 21.1.2025 postrekovy plán vo vinohrade na rok 2025 a video postrek zeliny v medziradi.Vám by som doporučil n...

4 mesiace pred
Odpovedať
RE: Rulandské šedé

Správny názov Rulandskeho šedého je Burgundske sive - Pinot gris, to len pre tých čo dbajú na presnosť. Ja túto odrodu pokladám na pestovanie za pomer...

6 mesiacov pred
Odpovedať
RE: Ako na jar zastrihnúť Chardonnay

@wardarya06 Chardonnay najlepšie rodí na 4 - 8 očku (puku).Drevo vášho Chardonnay vyzerá vo veľmi dobrej kondícii.Vo všeobecnosti sa odporúča rezať Ch...

6 mesiacov pred
Odpovedať
RE: Profiler WG + Zato 50 WG

Túto kombináciu by som použil po kvete, 2x za sebou.Ale určite by sa dala použiť raz pred kvetom a raz po kvete.S uvedenými prípravkami mám dobré skús...

7 mesiacov pred
Odpovedať
RE: Úprava vína so zvyškovým cukrom

V takomto vine udržujte voľnú síru na cca 50 - 60 mg/lit. Filtráciu s st-7 nerobte teraz ale až na začiatku jari, keď hrozno začne slziť, aby ste odfi...

7 mesiacov pred
Fórum
Odpovedať
RE: Opätovne rozbehnutie fermentacie

@anka Znovu rozbehnúť kvasenie vo vine je niekedy nemožné, alebo dosť náročné . Tri z piatych predpokladov ste splnili: Teplota - 20 -24 stupňov. ...

8 mesiacov pred
Fórum
Odpovedať
RE: Čírenie ružových vín

@novotny-bono neuvádzate ci ste už vino čirili? Ak nie tak už pri cireni treba sa zamerať na odstránenie horkých látok napriklad použitím erbigelu s k...

8 mesiacov pred
Fórum
Odpovedať
RE: Čírenie ružových vín

Doporučujem použiť na čírenie ružových vín trojkombináciu, bud tú ktorú uvádzate, alebo keď je vino viac horké, nahradiť vinogel s erbigelom. Ja so...

8 mesiacov pred
Fórum
Odpovedať
RE: výsadba štepov

Sú rôzne názory, ja som zástancom výsadby stepov na jar a aj v roku 2025 sa chystám dosadit 100 ks Muller Thurgau. Preto radšej sadím na jar, ze celý ...

8 mesiacov pred
Odpovedať
RE: Odkalnie muštu

Podľa obrázka to vyzerá, že z kvasiacej fľaše boli vytlačené kvasinky, pena kvasiniek, mate ju veľmi naplnenú. Počas fermentacie musite nechat aspon 1...

9 mesiacov pred
Fórum
Odpovedať
RE: Zastavenie kvasenia áno alebo nie?

@t-zalud mne aj tohto roku stačila sira cez 50 mg na liter na zastavenie kvasenia. Je pravdou ze niektoré kvasinky sa ťažšie zastavujú a treba síru vy...

9 mesiacov pred
Fórum
Odpovedať
RE: Zastavenie kvasenia áno alebo nie?

Áno to čo navrhujete bude určite stacit . Dôležité je to pretočenie vína cez plátkovu siru a aj to schladenie. Ak by ste mali po pretočení cez platkov...

9 mesiacov pred
Fórum
Stránka 2 / 4