Peter Porubsky
Peter Porubsky
@peter-porubsky
Eminent Member
Prihlásený:
Last seen:
Témy: 0 / Odpovede: 36
Odpovedať
RE: Môžu to byť cibéby?

Áno na hrozne sa vytvárajú už cibéby. Technologia vyroby vin s pouzitim cibeb je trichu iná. Treba si pozrieť technologiu vyroby tokajskych vin alebo ...

pred 3 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Odroda ?

Nie, to by bolo náročné aj keby som bol pri nej.

pred 3 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Presírený mušt

Mušt môžete odsírit pomocou peroxidu vodíka. Napíšte mi objem vášho muštu, ktorý chcete odsíriť a aké množstvo voľnej síry ste namerali. Vypočítam Vám...

pred 3 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Odkalnie muštu

Akonáhle mušt odkalíte, odoberáte z neho časť živín a veľké množstvo pôvodných kvasiniek. Ak by ste po odkalení nepridali do muštu čisté kultúry kvasi...

pred 3 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Cukrovital K4000

Cukrovital K 400 je výrobcom odporúčané použiť 3 - 6 týždňov pred zberom hrozna. To preto aby podporil cukornatost hrozna a aj vyzretie dreva. Agrovit...

pred 4 mesiace
Fórum
Odpovedať
RE: Mechanický vs. Akumulátorový postrekovač

Viacerí vinohradníci u nás používajú akumulátorové postrekovače a sú s nimi spokojní. Akú presne značku odporúčajú, to už je otázka na komunitu vinohr...

pred 5 mesiacov
Odpovedať
RE: PH muštu a vína

Všetky vaše otázky som v minulosti vo svojich príspevkoch zodpovedal. Je to pomerne rozsiahla záležitosť. Ale aspoň niečo spomeniem. Hodnota pH pred k...

pred 5 mesiacov
Fórum
Odpovedať
RE: Hnedé flaky na bobuliach hrozna

No podľa mňa sa jedná o úpal od slnka. Strapce sú vystavené slnečnému žiareniu a vysokým teplotám a potom sa na bobuliach objavujú takéto spáleniny a ...

pred 5 mesiacov
Odpovedať
RE: Čo sa stalo s hroznom?

Neobťažujete, toto je fórum pre všetkých vinohradníkov a vinárov, buď Vám odpoviem ja, ale pokojne sa môže zapojiť do diskusie aj niekto iný a povedať...

pred 5 mesiacov
Odpovedať
RE: Čo sa stalo s hroznom?

Dobrý deň Vyzerá to na začínajúcu chlorózu viniča. Viac informácií nájdete tu:/p>

pred 5 mesiacov
Odpovedať
RE: Je vinic chory, alebo mu nieco chyba?

Dobrý deň, vyzerá to ako skôr zastavená peronospóra.

pred 5 mesiacov
Odpovedať
RE: Doba vstrebania postreku

Áno pri uvedených postrekoch stačí aby nepršalo po postreku cca 5 hodín.

pred 5 mesiacov
Odpovedať
RE: Pukanie bobúľ

Áno môže to byť nadmernými zrážkami, ale to by sa neprejavilo za jeden alebo dva dni. Skôr si myslím, že ste aj vy mali trocha ľadovca vo vinici.

pred 5 mesiacov
Odpovedať
RE: Strapce hrozna vednú a schnú

Uschnuté strapce vyzerajú ako keby počas kvetu boli zasiahnuté peronospórou, preto usychajú celé alebo ich časti.

pred 5 mesiacov
Odpovedať
RE: Čierne škvrny

Nepoznám takú chorobu. Ale mne to pripadá ako by to bolo zo šúchania sa uvedených letorastov o drôt alebo kolík, čiže mechanické poškodenie.

pred 5 mesiacov