Úprava vína so zvyš...
 
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Úprava vína so zvyškovým cukrom

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Reactions
45 Zobrazenia
(@stefan)
Active Member
Prihlásený: pred 7 mesiacov
Príspevky: 3
Topic starter  

Dobrý deň.

Mám otázku ohladne vína so zvyškovým cukrom. Ako takéto víno upraviť, aby sa na jar (keď sa oteplí), nerozbehla druhá fermentácia.

Zatiaľ som takéto víno stiahol, potom som dal bentonit a ďalej prefiltroval 10-kou filtračnými doskami.

Neskôr som sa dočítal, že som to mal filtrovať 7-čkou.

Môžem to prebehnúť ešte teraz tou 7-čkou, alebo mám ešte počkať.

A ešte jedna otázka. Na akej hodnote udržiavať síru, pri takomto víne? 

Ďakujem


   
Citácia
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Eminent Member
Prihlásený: pred 6 mesiacov
Príspevky: 36
 

V takomto vine udržujte voľnú síru na cca 50 - 60 mg/lit. Filtráciu s st-7 nerobte teraz ale až na začiatku jari, keď hrozno začne slziť, aby ste odfiltrovali všetky kvasinky, ktoré by vám mohli s príchodom oteplenia a prúdenia štiav v rastlinách víno nanovo rozkvasiť.


   
OdpovedaťCitácia
Zdieľať: