Pozdě zastavená fer...
 
Upozornenia
Vymazať všetko

Pozdě zastavená fermentace vína - vysoký obsah alkoholu

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Reactions
17 Zobrazení
(@jarda-d)
Nový štep
Prihlásený: 10 hodín pred
Príspevky: 1
Zakladateľ témy o  
Prosím o radu, jestli lze nějak zachránit pozdě zastavené překvašené víno, které vylezlo na nějakých 16% alkoholu a ten je z něj cítit?
Na počátku bylo 25° NM, RŠ. Děkuji.


   
Citát
Značky témy
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Vinársky učeň
Prihlásený: 1 rok pred
Príspevky: 84
 

Nepoznám, pre malovinára, dostupný spôsob ako odstrániť z vína vysoký alkohol bez toho, aby to bol výrazný zásah do daného vina. Jedine rez s iným vínom s nižším alkoholom, alebo novinársky, barbarský rez s vodou a to na 13 litrov vina 3 litre vody a alkohol bude potom vo vine cca13 objemových percent. Vo veľkovýrobe by sa na to dala použiť vákuová destilácia.



   
OdpovedaťCitát
Zdieľajte: