Odkalovanie vina en...
 
Upozornenia
Vymazať všetko

Odkalovanie vina enzýmom

5 Príspevky
2 Užívatelia
2 Reactions
495 Zobrazení
(@karin-jarabova)
Mladý výhonok Customer
Prihlásený: 1 rok pred
Príspevky: 3
Zakladateľ témy o  

Príjemný deň,  chcela by som sa opýtať.  Odkalovali sme mušt enzýmom Rapidase Clear, stiahli sme ho z kalov. Máme následne pridať bentonit? Alebo už môžeme pridať kvasinky.

Ďakujem za odpoveď.

s úctou.

 



   
Citát
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Vinársky učeň
Prihlásený: 1 rok pred
Príspevky: 74
 

ak mate mušt odkaleny od kalov, odkaleny mušt mozete zakvasit s kvasinkami a pridat vyzivu a zahajit fermentaciu



   
OdpovedaťCitát
(@karin-jarabova)
Mladý výhonok Customer
Prihlásený: 1 rok pred
Príspevky: 3
Zakladateľ témy o  

@peter-porubsky z najväčších kalov sme ho stiahli,  niečo sa určite ešte usadí, myslím však, že iba minimum. Ďakujem za odpoveď Pán Porubský.



   
OdpovedaťCitát
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Vinársky učeň
Prihlásený: 1 rok pred
Príspevky: 74
 

Ste odvážni vinari ze robíte odkalenie pomocou enzýmu. Tu sa najčastejšie urobí taka chyba, ze mušt velmi odkalia, je úplne číry a to nie je dobre. Musí byt trochu zabalený, vtedy je to dobre. Prajem veľa úspechov v praci.



   
OdpovedaťCitát
(@karin-jarabova)
Mladý výhonok Customer
Prihlásený: 1 rok pred
Príspevky: 3
Zakladateľ témy o  

@peter-porubsky chceli sme vyskúšať aj niečo iné, ako odkalovanie bentonitom. Zatiaľ vyzerá všetko v poriadku  a budúce vínko si pekne "poprdkáva". My ďakujeme, že zdieľate Vaše skúsenosti a znalosti, nesmierne nám to pomáha.



   
OdpovedaťCitát
Zdieľajte: