Upozornenia
Vymazať všetko
Výroba vína
2
Príspevky
2
Užívatelia
0
Reactions
86
Zobrazení
Zakladateľ témy o
Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať na správnosť postupu a načasovanie filtrácie vína cez doskový filter s doskami HOBRA.
Víno je po čírení stiahnuté z bentonitu. Aký druh - číslo filtračnej dosky HOBRA mám použiť na prvé filtrovanie?
Je vhodné v tom istom dni filtrovať víno 2x? Napr. po 1. filtrácii použiť ďalšie dosky na jemnejšiu filtráciu?
Ďakujem Vám
Ja po čírení vína používam na filtráciu filtračné dosky Hobra s označením S-10N, ktoré sú určené výrobcom na jemnú leštiacu filtráciu.
Ak víno použijem len ako sudové, čiže ho naplním do fliaš, tak je to jediná a postačujúca filtrácia. V prípade plnenia vína do fliaš doporučujem víno pred plnením prefiltrovať na filtračných doskách ST-7N, čiže mikrobiologickú filtráciu. Filtráciou na filtračných doskách ST-7N doporučujem aj pri vínach so zvyškovým cukrom.
