Upozornenia
Vymazať všetko

hustomer rozdiely

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Reactions
121 Zobrazení
(@leonardlaco05)
Mladý výhonok Customer
Prihlásený: 4 mesiace pred
Príspevky: 4
Zakladateľ témy o  

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať na rozdiel medzi drahším hustomerom čo ponúkate a lacnejšími, ktoré sa predávajú pre vinárov aj pivárov

ďakujem



   
Citát
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Vinársky učeň
Prihlásený: 1 rok pred
Príspevky: 77
 

Dobrý deň, na váš podnet sme si zakúpili daný hustomer a urobili porovnanie hustomerov.

Hustomer, ktorý máme na eshope, tento: https://vinoavinarstvo.sk/produkt/hustomer/ , má rozsah 980 až 1100 kg/m3, ciachovany pri 20 stupňoch C°. Hustomer, ktorý uvádzate, na pivo a víno, s rozsahom 1000 až 1100 asi kg/m3, nenašiel som označenie, je ciachovany pri 15 stupňoch °C. Pri meraní muštu bola nameraná hustota muštu skoro rovnaká. Čiže oba hustomery sú vhodné na sledovanie fermentácie a zaznamenávanie kvasnej krivky. Nevýhoda hustomeru na pivo a víno, ktorý ste uviedli, je v tom, že v záverečnej fáze fermentácie, kedy často bývajú problémy s dokvasaním mladého vina, stupnica tohto hustomeru nie je dostatočná.
Vinári vedia, že koniec fermentácie je pri hodnote 992,0 až 994,0 no a túto hodnotu pri hustomere na pivo a víno neviete namerať. Výhoda je v cene, nadobúdacia a aj predajná cena hustomeru na pivo je cca 6x nižšia. Je na rozhodnutí každého vinára s akým hustomerom bude pracovať, ja 15 rokov robím s hustomerom, ktorý máme uvedený v eshope a tak budem aj pokračovať. Možno časom zaradíme ako alternatívu aj tento lacnejší hustomer, ale rozhodneme sa, keď ho viacej odskúšame. 



   
OdpovedaťCitát
Zdieľajte: