Dobrý deň,
chcel by som sa informovať o použití prípravkov pri čírenie suchého ružového vína. Je vhodné použiť trojkombináciu vinogel+klarsol+nacalit ? Hlavne vo vzťahu k zníženiu intenzity farby ružového vína.
ďakujem za radu
Doporučujem použiť na čírenie ružových vín trojkombináciu, bud tú ktorú uvádzate, alebo keď je vino viac horké, nahradiť vinogel s erbigelom.
Ja som na Svatovavrinecke polosladké použil vinogel+klar sol super a 100 g/hl nacalitu.
Pokles farby je minimalny.
Ďakujem za radu.
Použijem vinogel, vo víne necítim extra horké tóny s chuťou som celkom spokojný.
Farba nie je taká intenzívna, akú som chcel docieliť - preto som mal obavu, že nastane ešte väčší pokles farby - odroda Cabernet sauvignon
Dobrý deň, keď sme už pri ružových vínach, chcel by som vás požiadať o radu. Včera som bol kontrolovať v pivnici ružové víno a zdá sa mi že ma horčiny..je možné ich nejakým spôsobom eliminovať?
Vopred ďakujem za odpoveď.
@novotny-bono neuvádzate ci ste už vino čirili? Ak nie tak už pri cireni treba sa zamerať na odstránenie horkých látok napriklad použitím erbigelu s klarsol superom.