Čírenie ružových ví...
 
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Čírenie ružových vín

5 Príspevky
3 Užívatelia
0 Reactions
84 Zobrazenia
(@dakud)
Active Member
Prihlásený: pred 6 mesiacov
Príspevky: 5
Topic starter  

Dobrý deň,

chcel by som sa informovať o použití prípravkov pri čírenie suchého ružového vína. Je vhodné použiť trojkombináciu vinogel+klarsol+nacalit ? Hlavne vo vzťahu k zníženiu intenzity farby ružového vína. 

ďakujem za radu


   
Citácia
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Eminent Member
Prihlásený: pred 5 mesiacov
Príspevky: 35
 

 Doporučujem použiť na čírenie ružových vín trojkombináciu, bud tú ktorú uvádzate, alebo keď je vino viac horké, nahradiť vinogel s erbigelom. 

Ja som na Svatovavrinecke polosladké použil vinogel+klar sol super a 100 g/hl nacalitu.

Pokles farby je minimalny.


   
OdpovedaťCitácia
(@dakud)
Active Member
Prihlásený: pred 6 mesiacov
Príspevky: 5
Topic starter  

Ďakujem za radu.

Použijem vinogel, vo víne necítim extra horké tóny s chuťou som celkom spokojný. 

Farba nie je taká intenzívna, akú som chcel docieliť - preto som mal obavu, že nastane ešte väčší pokles farby - odroda Cabernet sauvignon


   
OdpovedaťCitácia
(@novotny-bono)
New Member Customer
Prihlásený: pred 7 mesiacov
Príspevky: 2
 

Dobrý deň, keď sme už pri ružových vínach, chcel by som vás požiadať o radu. Včera som bol kontrolovať v pivnici ružové víno a zdá sa mi že ma horčiny..je možné ich nejakým spôsobom eliminovať?

Vopred ďakujem za odpoveď. 


   
OdpovedaťCitácia
Peter Porubsky
(@peter-porubsky)
Eminent Member
Prihlásený: pred 5 mesiacov
Príspevky: 35
 

@novotny-bono neuvádzate ci ste už vino čirili? Ak nie tak už pri cireni treba sa zamerať na odstránenie horkých látok napriklad použitím erbigelu s klarsol superom.

Ak už cirenie mate za sebou a vo vine sú stále horciny, zrealizujte kraslenie pomocou Degustinu. Ten dobre odstraňuje triesloviny a horkosť z vina.

   
OdpovedaťCitácia
Zdieľať: