Peter Porubský
Peter Porubský
@pepko143
Admin
Užívateľ
Prihlásený:
Naposledy videný:
Témy: 3 / Odpovede: 55
Odpovedať
RE: Víno začalo kvasiť

Nakoľko Vám víno s príchodom teplých dní začalo kvasiť tak predpokladám, že máte v ňom zvyškový cukor. Skontrolujte si to pomocou hustomeru, alebo roz...

1 rok pred
Fórum
Odpovedať
RE: Zavoskované sadenice

Sadenice vypučia cez vosk. Netreba nič robiť, len ich, ak bude sucho, polievať.

1 rok pred
Odpovedať
RE: Hnojenie vinohradu

Jeden vinár z našej skupiny vyslovil názor, že vápnenie a prihnojovanie by nemalo prebiehať naraz, pretože dochádza k reakcii medzi vápnom a hnojivom....

1 rok pred
Odpovedať
RE: Hnojenie vinohradu

Prihnojovanie vinice a teda prísun živín pre vinič by sa malo robiť na základe pôdnej analýzy. To si my malovinári nemôžeme dovoliť, je finančne nároč...

1 rok pred
Odpovedať
RE: Výživových hodnotách podľa nových predpisov

Ano, môžete to tak urobiť. Nemusí to byť samostatná doména, ale aj subdoména ako: ean.vasahlavnadomena.sk Len tam nesmie byť možnosť prekliku na Vašu ...

1 rok pred
Fórum
Odpovedať
RE: Záloha na koreni

Zálohu na koreni nechávam vtedy, keď na koreni mam v dobrej pozícii viacero vhodných prútov. Ponechanie zálohy nie je vždy potrebné.

1 rok pred
Odpovedať
RE: Maďarská odroda

Odroda sa vola Cserszegi fuszeres a je to maďarská odroda. Krizenec Irsai Oliver a Tramin červený.

1 rok pred
Odpovedať
RE: Podmienky pri fľašovaní vína

Ja by som upravil voľnú síru na cca 50 mg na liter. Podľa tabuľky pri pH by voľná síra mala byť 25 – 31 mg/l. Po naplnení vína do fliaš v priebehu 7 d...

1 rok pred
Fórum
Odpovedať
RE: Strihanie vinohradu

Strihanie viniča na začiatku vegetatívneho obdobia nie je odporúčané, pretože rastlina práve začína aktívne rásť a prerezávanie by mohlo narušiť tento...

1 rok pred
Odpovedať
RE: Strihanie vinohradu

Stolové hrozno patrí k odrodám s velkými strapcami. Takéto odrody sa strihajú na čapíky, alebo sa robí krátky rez. Doporučujem si pozrieť v ampelograf...

1 rok pred
Odpovedať
RE: Dezinfekcia náradia

Myslím si že je to v poriadku ak má ten lieh viac ako 70%. Lebo lieh spôsobuje zrazenie bielkovín a usmrcuje všetky mikroorganizmy.

1 rok pred
Fórum
Odpovedať
RE: Víno na slnku

Aby ste si skontrolovali stabilitu vína na termolabilné bielkoviny. Pretože ak naplníte víno do fliaš a nebude stabilné, pri vyšších teplotách, keď ho...

1 rok pred
Fórum
Odpovedať
RE: Dezinfekcia fľiaš

Fľaše sa nedezinfikujú, len oplachujú pitnou vodou. Ak sú nové. Ak sú staré špinavé fľaše tak sa zamočia v roztoku hydroxidu sodnom 8 až 10%. Následne...

1 rok pred
Fórum
Odpovedať
RE: Dvojplášťová nerezová nádoba

Nádoba funguje tak, že má dvojitý plášť cez, ktorý preteká studená voda, ktorú na základe teploty vína prepúšťa automatický ventil. V plastových nádob...

1 rok pred
Fórum
Odpovedať
RE: Postreky

Pred kvetom a po kvete používam tu istú koncentráciu a tie iste prípravky. Ďalšie info vo videách.

1 rok pred
Stránka 3 / 4