Podmienky pri fľašo...
 
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Podmienky pri fľašovaní vína

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Reactions
188 Zobrazenia
Otazka
(@otazka)
Estimable Member
Prihlásený: pred 5 mesiacov
Príspevky: 51
Topic starter  

Chcem sa poradiť ohľadom správnosti podmienok pri fľašovaní vína. Aké sú optimálne podmienky na teplotu pri fľašovaní vína? Aj vo vzťahu k hladine voľnej síry vo víne? Na čo si dávať pozor v prípade keby som chcel víno fľašovať pri nižšej teplote (dajmetomu do 10°C). Resp. na koľko mám zvýšiť hladinu síry, aby nedošlo k negat. javom oxidácie na kvalitu vína vo fľaši? V priestore, kde mám uložené víno je teraz ca 5 °C, víno má cca 40 mg/l voľnej síry a pH 3,1-3,2. Fľašovať chcem s pomocou vakuovej plničky Enolmatic.


   
Citácia
Peter Porubský
(@pepko143)
Člen Admin
Prihlásený: pred 6 rokov
Príspevky: 55
 

Ja by som upravil voľnú síru na cca 50 mg na liter. Podľa tabuľky pri pH by voľná síra mala byť 25 – 31 mg/l. Po naplnení vína do fliaš v priebehu 7 dní klesne síra o cca 10mg/l. Čiže na hodnotu cca 40mf/l. A to bude podľa mňa akurát pre Vaše víno. Môžete to flašovať pri danej teplote.


   
OdpovedaťCitácia
Zdieľať: