Výroba vína zo stolových odrôd
Quote from Peter Porubský on ,Dobrý den p. Ing. Porubský
Mohl by jste mi poradit nějaký pramen kde bych se mohl dovědět postup výroby vína ze stolových odrud?Karel
Dobrý deňAk myslíte výrobu vína z hrozna určeného na konzumáciu - jedenie, tak pri tejto výrobe je dôležitá macerácia, alebo použitie pektolitických enzýmov, pretože tieto odrody majú hrubú šupku a veľa pektínu. Zle sa lisujú a aj odkalujú, potom je už postup výroby rovnaký ako pri inom víne.
Dobrý den p. Ing. Porubský
Mohl by jste mi poradit nějaký pramen kde bych se mohl dovědět postup výroby vína ze stolových odrud?Karel
Ak myslíte výrobu vína z hrozna určeného na konzumáciu - jedenie, tak pri tejto výrobe je dôležitá macerácia, alebo použitie pektolitických enzýmov, pretože tieto odrody majú hrubú šupku a veľa pektínu. Zle sa lisujú a aj odkalujú, potom je už postup výroby rovnaký ako pri inom víne.