Fórum

Forum Navigation
Please or Register to create posts and topics.

Prvý postrek do vinice

Dobrý deň

Chcem Vás poprosiť o radu, už treba dať prvý postrek  do vinice? A  aký  prípravok by som mal  dať v  týchto najbližších  dňoch? Už  treba  vykonať prvý postrek? Vy  ste už  dávali? Potom ďalší ako kombinovať ? Poradíte mi  prosím? V minulom roku  nás  potrápila  dosť  múčnatka, tak tento rok to chcem podchytiť už v začiatku. 9.apríla  som dal ,,do  dreva "  Síru. Ako účinne  postupovať a aké postreky presne dať? Ako  dopestovať  zdravé  hrozno? Ďakujem  vopred  za  odpoveď. S pozdravom Bohumil

Dobrý deň p. Bohumil

Už treba dať prvý postrek  do vinice?
Ano, preventívne proti múčnatke Thiovit, Cumulus a pridať proti roztoscom Nisorun alebo Omite
Už bolo treba vykonať prvý postrek.

Poradíte mi  prosím?, v minulom roku  nás  potrápila  dosť  múčnatka, tak tento rok  to  chcem podchytiť už  v  začiatku. 9.apríla  som dal  ,,do  dreva "  Síru.

Treba striekať preventívne proti múčnatke, keď už vyrašil 5ty až 6ty lístok, je nutné striekať proti múčnatke. Ak ste mali naozaj problémy s múčnatkou, je dobré zrealizovať postrek viniča do kvetu 2x s Karatanom za sebou.

ako  dopestovať  zdravé  hrozno?

Treba realizovať pravidelne postreky už teraz ako som už spomínal vyššie. Podľa vývoja počasia v súčasnosti je veľmi nízka teplota, choroby sa nešíria a teda ďalší postrek bude nutný až pred kvetom na prelome mesiaca máj/jún.