NaCalit pore-tec 100g

0.70 

Prémiový sodno-vápenatý bentonit na elimináciu bielkovín.

Katalógové číslo: 49 Kategória:

Popis

NaCalit® PORE-TEC je sodno-vápenatý granulovaný bentonit najvyššej kvality. NaCalit® PORE-TEC zabezpečuje odstránenie neskoršie reagujúcich bielkovín a ostatných rušivých látok aj v prostredí s vysokým pH, resp. s nižším obsahom kyselín. Po aplikácii sa vytvára jedinečná zrazenina, ktorá úplne vypadne z nápoja, čo je dôležité pri ošetrení ovocných štiav a sladkých rezerv. Pri čírení sa najčastejšie používa v kombinácií s kremičitým sólom a kladne nabitým číriacim prípravkom na podporu flokulácie zákalov. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.

Dávkovanie a aplikácia:
V závislosti od zamýšľaného účinku sa odporúča určiť požadované množstvo pomocou predbežného testu. Číriaci účinok závisí od pH, teploty a zákalu nápoja, ktorý sa má ošetriť. Orientačné hodnoty dávkovania:

Jablková šťava 50 – 150g/100 L
Farebné ovocné šťavy 100 – 250g/100 L
Ovocné vína 50 – 150g/100 L
Hroznový mušt 50 – 150g/100 L
Víno 50 – 200g/100 L

NaCalit® PORE-TEC sa pred použitím rozpustí v 5 až 10 násobnom množstve vody a nechá sa 4 až 8 hodín napučať. Pred aplikáciou skontrolujte vôňu pripravenej suspenzie. Nadbytočnú vodu nad suspenziou zlejte. Pri aplikácii NaCalit® PORE-TEC je nutné aby ošetrované víno nemalo menej ako 12 °C. Do ošetrovaného nápoja sa pridáva za stáleho miešania. Celý obsah dokonale premiešať v celej nádobe. Bentonit je potrebné stočiť/odfiltrovať do 7-14 dní.

Skladovanie:
Bentonity sú veľmi náchylné na adsorpciu pachov a vlhkosti a preto je ich potrebné skladovať na suchom mieste bez zápachov. Otvorené balenia po odobratí materiálu ihneď uzavrieť. Pri nesprávnom skladovaní a používaní nie je možné prevziať žiadnu zodpovednosť.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.106 kg
Rozmery 13 × 11 × 1 cm
Hmotnosť

100 g, 500 g

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “NaCalit pore-tec 100g”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *