predchádzajúci produkt
nasledujúci produkt

Degustin

2.10€

Prípravok určený na odstránenie trieslovín a porúch chuti a vône vína.

Pre inú hmotnosť/variant/objem klikni na produkt.

Clear selection
Porovnať

Popis

POPIS VÝROBKU

Degustin je vysokokvalitný granulovaný, dobre suspendovateľný produkt vyrobený na minerálnom základe. Je určený na adsorbciu trieslovín na účinnú harmonizáciou chute nápojov. Degustin účinkuje súčasne ako kvalitný antioxidant. Degustin je vyrobený na báze zosieteného špeciálneho oxidu kremíka s integrovaným montmorillonitovým faktorom z bentonitového minerálneho extraktu. Základom sú povolené minerálne bázy s modernou úpravou povrchu pórov, čo robí z Degustinu vyspelý produkt. Účinkuje šetrne a citlivo, avšak prísne selektívne, čo robí z neho vítaného pomocníka pri ekologickej harmonizácii nápojov. Degustin adsorbuje, čo je analyticky a senzoricky dokázateľné, špeciálne a špecificky rušivé frakcie trieslovín, hlavne zo skupiny flavanoidov. Cielené odstraňovanie rušivých látok z nápojov prostredníctvom šetrnej, minerálne adsorbčnej a opäť oddeliteľnej fázy je jednoznačne ekologicky najvýhodnejšie ošetrenie nápojov. Toto iba podčiarkuje najnovší trend ERBSLÖH – EKOLÍNIA. Preparát je povolený na základe súčasne platných predpisov a nariadení. Kvalita a čistota je pravidelne kontrolovaná odborným laboratóriom ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001.

ÚČEL POUŽITIA

Degustin sa používa na adsorbciu trieslovín na odstránenie trieslovinovo závislých porúch chuti a vône, na zamedzenie predčasnému neželanému starnutiu a na odstránenie starinového tónu z vína. Vína ošetrené Degustinom sú menej náchylné na oxidáciu.

PRODUKT A ÚČINOK

Degustin účinkuje ako selektívny adsorbčný prostriedok na zníženie obsahu polyfenolov a polyfenolových väzieb. Tým sa dosiahne zlepšenie chuti a vône vo vínach a ostatných nápojoch. Ochota k oxidácii sa u nápojov výrazne zníži, čím sa zvýši ich skladovateľnosť.

DÁVKOVANIE

Pri malých úpravách sa Degustin pridáva v množstvách od 5-10 g/100 l, ako prevencia starinového tónu sa doporučuje 10 g/hl muštu alebo mladého vína. Pri ošetrení tvrdošijných porúch sa môže zvýšiť dávkovanie na 50 g/hl.

POUŽITIE

Degustin sa rozpustí v 5-násobnom množstve vody a nechá sa 10 – 15 minút napučať. Pred použitím sa ešte raz premieša a po pridaní do vína sa celý obsah dôkladne premieša.

SKLADOVANIE

Skladovať v suchu, bez prístupu cudzích pachov. Otvorené balenia tesne uzavrieť.

Jarné doladenie vín

Ďalšie informácie

Množstvo

25 g

Recenzie

Žádné recenzie.

Pridajte recenziu ako prvý “Degustin”

Súvisiace produkty